Seznámení s našimi akcionáři – František Tůma

Seznámení s našimi akcionáři – František Tůma

Kdy a jak jsi začal ve finančním oboru?

Od 15 let jsem chodil na brigády, tak abych měl peníze na své koníčky. Dlouhodobě jsem hledal činnost, na kterou jsem chtěl navázat i po studiu. V roce 2002 mě bratr oslovil s možností spolupracovat se společností OVB. Ze začátku jsem tomu moc nevěřil, ale časem jsem zjistil, že můžu být přínosný pro své kamarády a zbytek už znáte. Začalo mě to naplňovat a naplňuje mě to dodnes.

Proč Assetio?

Po 17 letech v OVB skončilo naše vedení, které pro nás bylo velmi inspirující. S kolegy jsme hledali nové zázemí, tak abychom se posouvali dále. V Assetio jsem našel lidi, kteří mě inspirují, technologie, které mi pomáhají a skvělé finanční podmínky. Důležité je pro mě také to, že se mohu podílet na směřování naší společnosti.

Co tě baví?

Naplňuje mě dlouhodobé budování vztahů s lidmi. S většinou mých klientů spolupracuji více než 15 let. Velká část mých klientů jsou mými kamarády, které bych při jiné činnosti neměl možnost pravidelně potkávat. Mimo standardní finanční poradenství se věnuji vzdělávání v oblasti finanční gramotnosti. S kolegy jsme vytvořili a neustále zdokonalujeme online finanční hru - www.vsfg.cz.